Over Bestep

De elektrische Bestep geeft je de vrijheid van een fiets maar het gemak en comfort van een scooter!

Word je dagelijks geconfronteerd met files of parkeerproblemen?
Is de fiets niet echt een oplossing voor je verplaatsingsprobleem en een scooter nog veel minder?
Ben je op zoek naar een ecologische oplossing om je gemakkelijk te verplaatsen?
Dan is de Bestep precies wat je zoekt!

In heel wat beroepen is de Bestep een ideale oplossing. Denk aan de huisdokter of verpleegster die telkens weer op zoek moet gaan naar een parkeerplaats. Met de elektrische step is één keer parkeren voldoende, de step zit in de koffer van je wagen en brengt je vervolgens probleemloos naar de verschillende adressen.
Anderen moeten dan weer op de werkvloer grote afstanden afleggen, bv op luchthavens, militaire domeinen, pretparken, enz. De Bestep kan je dan zowel indoor als outdoor perfect inzetten.
Of misschien kan je omwille van gezondheidsproblemen geen fiets meer gebruiken en is ook een scooter geen optie. De e-step met zadel is dan ideaal, opstarten en vertrekken is kinderspel, de step is stabiel en comfortabel.

bestep met zadelbestep met kinderzitje

Ecologisch, comfortabel en gemakkelijk.

Dankzij zijn opvouwbaarheid zal iedereen thuis gemakkelijk een plekje vinden om hem weg te bergen, zelfs in de gang staat hij niet in de weg. Hij kan ook gemakkelijk in de koffer van je wagen en is op een mum van tijd weer opengevouwen.
Bovendien is de Bestep heel gebruiksvriendelijk, aanschakelen doe je met de contactsleutel waarna je zacht optrekt zonder aantrappen en de dubbele handrem zorgt voor meer veiligheid. De schokdempende luchtbanden maken dat je ook op kasseien comfortabel kan blijven rijden.
Voor de sportieve gebruiker hebben we de staanstep. Voor de oudere gebruiker raden we de zitstep aan met comfortabel zadel. Rijbewijs is niet nodig. Met de Bestep loop je de winkel uit en kan je onmiddellijk op pad.

Over ons en het ontstaan van de Bestep

Onze zoektocht naar een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke elektrische step begon toen mijn moeder haar fiets aan de kant zette. Die fiets was haar vrijheid, ze ging er mee naar de buurtwinkel en op visite bij familie en vrienden. Maar eens de 80 voorbij bleek dat niet meer zo evident, vooral op gang geraken en stoppen werd moeilijker en de angst om te vallen kreeg de overhand.

In die periode begon ik rond te kijken naar een alternatief vervoermiddel dat de vrijheid heeft van een fiets maar het comfort biedt van een scooter. Eerder toevallig kwam ik in mijn nabije omgeving in contact met een elektrische step  en zag daarin een mogelijke oplossing. Ik moest alleen een scooter step vinden die gebruiksvriendelijk en tegelijk robuust genoeg was en daar bleek al snel het schoentje te wringen. Op de Belgische markt vond ik geen enkele elektrische step die voldeed aan mijn hoge eisen. Ondertussen geraakte ik ook overtuigd van de commerciële mogelijkheden, zowel voor ouderen als voor jonge mensen die de step kunnen inzetten in hun dagelijks leven. Ik besloot zelf het roer in handen te nemen en we gingen van start met het uittekenen van onze ideale electric step. Die moest vooral robuust zijn, zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig opvouwbaar en veilig.
Op zoek naar onderdelen besloot ik in april 2016 naar China te trekken en een aantal beurzen te bezoeken. Tot mijn verrassing vond ik daar meer dan 30 standen waar steps werden aangeboden, van goedkoop tot behoorlijk prijzig, van rommel tot echte technische hoogstandjes. Na vergelijking van verschillende fabrikanten, selecteerden we uiteindelijk 1 leverancier met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en e steps die zeer nauw aansloten bij ons eigen ontwerp.

bestep china 3bestep china 2 bestep china 1

Over Bestep, een elektrische step die voldoet aan hoge eisen

Tijdens een bezoek aan de fabriek werden nog enkele wijzigingen besproken om de Bestep volledig conform te maken aan de Belgische wetgeving inzake voortbewegingstoestellen. Kwaliteit stond in het hele productieproces steeds voorop en niets werd aan het toeval overgelaten. Zo werd onze elektrische step uitgebreid getest op waterdichtheid en werd gekozen voor een batterij van hoge kwaliteit met een actieradius tot 40 km. Een brede voetplank en 12" luchtbanden zorgen voor extra comfort.
Dankzij deze Chinese partner, die ook de juiste technische specialisten in huis heeft, kon de Bestep op relatief korte termijn uitgebreid getest en ontwikkeld worden. We zijn dan ook ontzettend trots op het resultaat en de prijs/kwaliteit verhouding die we u vandaag kunnen aanbieden. Deze scooter step zal u niet snel teleurstellen!

Benieuwd waar je deze fantastische opvouwbare elektrische step kan testen? Op onze dealerpagina vind je een overzicht van al onze agenten.


Wat gebruikers van Bestep zeggen

Als tuinder met 25.000m2 serres die dagelijks moeten gecontroleerd worden, leg ik heel wat afstand af. Een omslachtige en tijdrovende activiteit. Dankzij de Bestep is dit gemakkelijker en sneller geworden waardoor ik een pak tijd en energie overhoud voor andere zaken. Ik zou mijn Bestep niet meer kunnen missen, hij is absoluut de investering waard.
Wim uit skwTen gevolge van een knieoperatie was ik niet meer in staat te fietsen waardoor ik  op korte termijn plots mijn mobiliteit en vrijheid kwijt raakte. Of ik nu boodschappen moest doen of op bezoek wou gaan bij een vriendin, telkens was ik afhankelijk van anderen, iets wat ik niet gewend was en waar ik me heel moeilijk aan kon aanpassen.
Tot ik de Bestep ontdekte. Hij is licht en handig, veilig en heel gemakkelijk in het gebruik. Ik kan hem dan ook aanraden aan iedereen die niet meer kan of durft te fietsen! Ik heb dankzij deze elektrische step mijn vrijheid terug gekregen en daar ben ik heel erg blij mee.
Maria uit Ranst, 78 jaarAls onderhoudsmonteur van chauffageketels word ik niet alleen dagelijks geconfronteerd met files maar moet ik op elke locatie ook weer op zoek naar een parkeerplaats. In het stadscentrum is het vaak niet mogelijk om voor de deur te parkeren waardoor ik een hoop tijd verlies. Dankzij de Bestep heb ik de ideale oplossing gevonden om die afstanden te overbruggen op een snelle en makkelijke manier. Mijn investering in deze elektrische step was snel terug verdiend.
Marcel, AntwerpenNa 45 jaar actief te zijn geweest in de bouw, is het tijd om te genieten van mijn pensioen. We zijn dan ook regelmatig met onze mobilhome voor enkele weken onderweg. Zo’n mobilhome is fantastisch en geeft ons veel vrijheid maar  kleine verplaatsingen zoals de supermarkt, het restaurant of een bezienswaardigheid zijn vaak een probleem.
Een vriend raadde me aan de Bestep te kopen en dat is voor ons inderdaad de ideale oplossing. We zoeken nu een mooie plek voor de mobilhome en verkennen daarna de omgeving met onze Bestep. Puur genieten!
Jos en Els, Zonhovenbestep opvouwbaarAls internationaal beroepschauffeur sta ik vaak lange tijd stil. Ideaal om even de buurt te verkennen en wat vrije tijd te nemen maar te voet is dat vaak onbegonnen werk en voor een fiets is natuurlijk geen plaats in mijn cabine.
De Bestep blijkt de ideale oplossing, compact genoeg om mee te nemen en heel gebruiksvriendelijk. Dankzij mijn elektrische step kan ik nu ook wat genieten van die vrije momenten.

Ludo, Duffel